over dwg palmerswaard

een sportieve club


DWG Palmerswaard is een werkgroep van Sport Dobermann Nederland (SDN), de door de Raad van Bestuur erkende rasvereniging.


Logo SDN

Het is een club die bestaat uit mensen van divers pluimage. Maar allemaal hebben we één ding gemeen, de liefde voor onze honden. De een zal verder willen in de hondensport, de ander traint puur recreatief, bij ons wordt iedereen geholpen. De trainers geven aan hoe er getraind gaat worden, als jij of je hond hulp of begeleiding nodig heeft staan we klaar voor je. Vooral met jonge honden is het belangrijk om de fysiek zwaardere oefeningen goed aan te leren om blessures te voorkomen. Een paar extra helpende handen zijn dan altijd welkom.

Er zijn diverse pakwerkers en kynologisch instructeurs.

Puppies krijgen op een afgesloten veld les. Buiten de les kunnen de honden daar even lekker spelen en stoom afblazen. Er wordt door de instructeurs gekeken of meerdere honden met elkaar kunnen spelen zodat het voor allemaal een positieve ervaring wordt. 

Op de club vinden diverse examens en wedstrijden plaats. Ook worden er workshops, lezingen en andere interessante activiteiten georganiseerd.
Ieder jaar hebben we een gezellige barbecue. Even op ons gemak lekker eten, drinken en bijpraten. 

Niet alleen voor Dobermanns

Hoewel het van oorsprong een Dobermannclub is kun je bij ons met iedere werkhond komen trainen. Zo zien we regelmatig ook Rottweilers en herders op het veld. Niet iedere hond is hetzelfde, daarom wordt er gekeken naar trainingsmethodes die bij de hond passen (en bij de geleider). Elk ras heeft zijn specifieke aanpak nodig.

Moeilijke honden

De huidige maatschappij vraagt veel van onze honden. Vroeger mochten honden het erf bewaken, ongewenste bezoekers buiten de deur houden of ongedierte verdelgen. Tegenwoordig is de hond veelal huisdier, onze trouwe vriend waarmee we gezellig gaan wandelen en op de bank ploffen om samen een film te kijken.
Maar soms gaat het mis en heeft een hond - om wat voor reden dan ook - gedragsproblemen die niet wenselijk zijn in onze drukke maatschappij. Wij krijgen dan ook steeds vaker hulpvragen voor deze minder makkelijke honden. Gelukkig kunnen wij hier in de meeste gevallen iets betekenen voor eigenaar en hond. De hond wordt beoordeeld en er wordt gekeken naar een trainingsmethode om het probleemgedrag om te buigen.


Image

Om blessures te voorkomen helpen we bij 
het aanleren van sommige oefeningen


Image

Tijd om te spelen


Image

De jaarlijkse barbecue